Novetats i promocions

SEGURETAT I COMFORT

La necessitat de major seguretat en els nostres tancaments està creixent en els últims temps. Les reixes, no sempre estètiques, han resultat més un inconvenient que un avantatge, a l’hora de permetre la sortida de la casa en cas d’intrusió o d’incendi. I molta gent es pregunta pel material que fa les finestres més segures.

Materials segurs?

La seguretat de la finestra no la proporciona el material del que està feta, sinó COM està feta i amb quins accessoris.

Per aconseguir seguretat cal tenir en compte sistemes moderns de finestres, tant de PVC com d’alumini. Ara bé; hi ha una màxima en seguretat: “si volen entrar, entraran”. És a dir; amb temps i eines es pot entrar en qualsevol part. Això s’aplica tant a finestres com a reixes, fins i tot a portes blindades. Tenint clara aquesta premissa, el que pretenem no és tant evitar l’entrada, si no dificultar-la tant que es desanimin; fer-la tan difícil que vagin a buscar un objectiu més fàcil, menys preparat per repel•lir la intrusió.

Finestres amb certificació de seguretat

A Espanya no hi ha certificació anti-robatori, però si ens fixem amb la normativa d’Alemanya podem classificar les finestres segons diferents nivells de seguretat. Els tancaments de seguretat es classifiquen en una graduació wk (wk1, wk2…), segons la norma ENV 1627 i es basen en el temps, les eines necessàries i l’esforç que s’ha de dedicar per poder forçar aquest tancament. El nivell wk1, te els mecanismes protegits contra taladre, tancament de seguretat antipalanca de quatre punts, vidres laminats combinats i maneta amb botó o clau que bloqueja el ferratge. El nivell wk2 afegeix al sistema anterior múltiples punts de tancament de seguretat i vidres laminats de mes prestacions, amb un espessor màxim de làmina de 2.3 mm.

No solament la seguretat es per robatoris, també cal buscar la seguretat de les persones en cas de rotura, caiguda de vidres etc.

En tot cas, deixi que els profesionals li aconsellem, i si vol comparar, demani sempre certificacions. És la única manera d’estar segur que comprem el que necessitem.